Designer
Andreea Bădală

 
 


 

Andreea Bădală a studiat designul vestimentar la Universitatea de Arte București și tehnologia tiparelor la London College of Fashion. După experienţa de lucru din România alături de designerii Maria Lucia Hohan sau Venera Arapu, Andreea a urmat stagii la Richard Nicoll, Tata-Naka, Emilio de la Morena și Alexander McQueen. O parte din piesele create și produse de designer au fost incluse direct pe podiumul London Fashion Week în colecţia prezentată de Emilio de la Morena.


Andreea Bădală este fondatoarea brandului Murmur, brand la care au apelat până acum vedete precum Lady Gaga și Britney Spears. Creaţiile sale au apărut în paginile celebrei reviste de modă Vogue UK, alături de piese ale unor nume de referinţă din industrie, cum ar fi Giambattista Valli sau Valentino.

 
 

Cine a investit încredere în tine și a contat?

Povestește-ne despre mentorul tău.

 

Cel mai mult cred în mine părinţii mei. Am vrut pian la 7 ani, mi-au cumpărat, deși aveam clar alte priorităţi atunci. M-au înconjurat de albume de artă de când eram mică, pentru că îmi plăcea să desenez toată ziua.

Tatăl meu este un exemplu de ambiţie și reușită.

E mândru că a copilărit la sat, a plecat singur în București la 14 ani, a învăţat 4 limbi străine la 30 și a început să colecţioneze artă la 40, deși a studiat economie.

 

Crede în mine, dar fără să mă aprobe orice ar fi. El a pus prima oară problema vandabilităţii hainelor pe care le fac, dincolo de idee.

 
 

În cine investești tu încredere în 2014?

De ce ne-ai propune să-i urmărim și noi activitatea?

 

Ruxandra Gheorghe, designerul brandului de lenjerie Ludique.

Pentru că nu e doar talentată, ci și ambiţioasă


și conștientă de toate aspectele business-ului și de complexitatea lui.

Când am văzut produsele Ludique, am sunat-o imediat și i-am spus că vreau să o cunosc și să o felicit pentru ceea ce face.

 
 

Care este colegul de generaţie despre care ne-ai povesti cu admiraţie?

De ce?

 

Barbu Bălășoiu, prietenul meu. A fost cu mine în liceu la “Tonitza”, pe vremea când eu învăţam mult și el chiulea mult. Ani mai târziu, ne-am cunoscut și

am ajuns să admir felul în care îmbină creativitatea, pragmatismul și atenţia la detalii

în viaţa de zi cu zi și în ceea ce face: imagine de film. La aceeași vârstă ca și mine, el a lucrat ca director de imagine pentru “O zi bună de plajă”, care a luat Ursul de Aur la Berlin, și pentru “Aqui y alla”, un lungmetraj care a fost premiat la Cannes.

 
 

Andreea Bădală, o poveste plină de ambiţie, muncă, motivaţie, creaţie, admiraţie

 

La numai 32 de ani, Andreea Bădală a ajuns în revistele de prestigiu din stăinătate, iar creaţiile ei au fost alese de cele mai cunoscute vedete: Madonna, Beyonce sau Britney Spears. Andreea a cucerit, literalmente lumea, iar povestea ei este una plină de ambiţie, muncă, motivaţie, creaţie, admiraţie pentru femeie. Designerul a vorbit despre cum a reuşit să îşi transforme visul în realitate, şi nu numai, în interviul acordat pentru blogul ştiristei de la Antena 3, Ela Crăciun. Cu acest material, jurnalista a demarat o campanie care include poveştile de succes ale unor românce pe care noi toţi le admirăm. ”Ştim deja că luna martie este luna noastră. Oricine, orice ar zice sau oricât de mult ar încerca domnii să se eschiveze, nu există drept de veto. Aşa că m-am gândit că în această lună, să-mi îndrept atenţia către patru femei cu adevărat speciale, femei care au avut curaj şi viziune, femei care construiesc, care şi-au urmat chemarea, care au ceva de spus în domeniul lor şi care, prin fiecare cărămidă pe care o aşază pe baza unor vise, lasă lumea mai frumoasă decât au găsit-o. O să vă prezint câte o asemenea femeie în fiecare săptămână, pe tot parcursul acestei luni.”, a scris Ela Crăciun pe blogul său. În interviul acordat pentru www.elacraciun.ro, Andreea vorbeşte despre cum şi-a construit visul, despre percepţia ei despre femeie: ”Cred că pentru mine femeia este obsesia mea de când eram mică. Îmi amintesc că am copilărit cu bunica mea, care e croitoreasă în afara Bucureştiului, într-un oraş mic, în Câmpulung Muscel, şi primea cliente acasă să le facă rochii, iar acesta era cel mai fascinant lucru pentru mine. Cred că, de la aspectul fizic şi comportamentual şi până la modul de gândire, totul este absolut fascinant la o femeie, pentru că nimic nu e niciodată alb sau negru. O femeie urâtă poate să fie frumoasă, iar o femeie frumoasă poate să fie urâtă? Un răspuns cu “da” şi “nu” are o mie de nuanţe. E un pic fascinant.”, a declarat Andreea Bădală.

Citeste articolul

 
 

Madonna a purtat la gala premiilor Grammy un accesoriu vestimentar creat de o româncă

 

Cântăreaţa Madonna a purtat, duminică, la cea de-a 56-a ediţie a galei premiilor Grammy, un corset alb Zest, care face parte din colecţia Murmur by Andreea Bădală, potrivit unui anunţ postat pe contul oficial al brandului de pe paltforma de socializare Facebook.

Citeste articolul

 
 

Beyonce poartă Nude Body Suit by Murmur

 

În cel mai nou videoclip al său, Beyonce poartă creațiile designer-ului român Andreea Bădală. Urmărește creațiile designer-ului chiar acum:

Citeste articolul

 
 

Andreea Bădală a apărut în Vogue

 

Începând cu sezonul Primăvară- Vară 2013, brandul Andreei Bădală - Murmur - se extinde prin linia secundară Murmur Take Away.

Citeste articolul

 
 

Andreea Bădală la săptămâna modei de la Londra

 

Şase designeri români expun la Săptămâna Modei de la Londra, la inițiativa Institutului Cultural Român care a deschis pe 13 februarie 2013 expoziţia de design vestimentar şi accesorii „The Rest Is Tomorrow“. Expoziția a fost susţinută de Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo.

Citeste articolul

 
 

Lady Gaga și Britney Spears poartă colecțiile Murmur

 

Cele mai noi “cliente” din portofoliul brandului românesc Murmur sunt starurile pop Lady Gaga și Britney Spears. Ele poartă piesele erotice ale Andreei Bădală, o dovadă de succes international

Citeste articolul

 
 

Designerul Andreea Bădală lansează brandul MURMUR

 

Andreea Badala a lansat brandul MURMUR și noua colecție denumită TRACES, în cadrul unui eveniment în care s-a optat pentru o expunere atipică a pieselor, într-o instalație care a inclus elemente de scenografie, proiecția unui film de prezentare și o coloană sonoră compusă special pentru film și eveniment.

Citeste articolul

 
 

Operațiunea Dulapul - revista ELLE

 

Designerul Andreea Bădală trăiește la propriu într-o atmosferă de film retro.Are o colecție impresionantă de haine și accesorii vintage printre care mai zărești când și când câte o rochie futuristă semnată Hussein Chalayan.

Citeste articolul

 
 
 
 
Book of success-Andreea Bădală
Book of Success
Who to watch
Regulament